Спосіб 1: На свіжому повітрі. У такому разі нанизаємо підготовлені грибочки на щільну товсту нитку або волосінь і вішаємо на добре освітленому теплому місці. Щоб боровики не були зіпсовані комахами, яких влітку дуже багато, накриємо гриби марлею. Сушать гриби у такий спосіб лише вдень, на ніч же їх прибирають у будинок.
Маленькі гриби можна сушити повністю, у великих краще відокремити капелюшок і ніжку один від одного і сушити окремо. Капелюшки, як правило, містять менше вологи, тому сохнуть швидше. Великі гриби можна нарізати на пластинки вздовж через ніжку та капелюшок.
Мити гриби перед сушінням не рекомендується, щоб вони не вбирали зайву вологу. Достатньо зняти з них сміття щіточкою або вологою ганчіркою і очистити ніжки ножем. Якщо ви хочете залишити гриби цілими, вибирайте екземпляри приблизно одного розміру, щоб вони рівномірно просушувалися.