Актуальні поради Українцям Як смачно запекти індика

Як смачно запекти індика

В глибоку миску покладіть індичку, залийте її сумішшю і залишіть в прохолодному місці на декілька годин (можна на ніч). Візьміть форму відповідного розміру, викладіть туди птицю і рівномірно розподіліть залишки маринаду. Щільно закрийте страву фольгою і запікайте при температурі 190-200 градусів протягом 30 хвилин.

Підготовлену індичку укласти грудкою вгору на деко, накрити фольгою і запікати 3-3,5 години за 180°С, періодично поливаючи соком, що утворився.

На лист щільної фольги викласти м'ясо та полити його залишками маринаду, загорнути фольгу. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 1,5-2 год, потім розрізати фольгу, збільшити температуру до 200 градусів, щоб м'ясо вкрилося золотистою скоринкою.

Кладемо у сковорідку лавровий лист, накриваємо посуд кришкою та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви додаємо дрібно нарізаний часник. Перед подачею радимо прикрасити страву зеленню.

Але ж як приготувати філе індички, аби не пересушити та залишити максимально соковитим і ніжним? Для цього є спеціальна техніка приготування, коли м'ясо запікається довгий час за низької температури. Саме так ми і зробимо – покладемо філе в рукав та будемо запікати 2,5 години за температури 125 градусів.




Related Post

Як перевірити іонізатор працює чи ні?Як перевірити іонізатор працює чи ні?

Оцінити роботу будь-якого іонізатора можна, лише вимірявши концентрацію аероіонів спеціальним лічильником. Такі прилади досить дорогі, тому знайти їх можна у спеціалізованих організаціях, наприклад, у санепідемстанції. Зверніться до них, якщо у