Насіння пророщувати дуже просто: замочити на 12 годин у чистому глибокому посуді, промити водою і знову перекласти в те саме місце, накривши марлею. Через день ви побачите перші паростки, які можна поступово вводити у свій раціон (найкраще ранковий), додаючи їх у смузі, салати та йогурти.
Пшеницю промити, висипати в керамічну, скляну або емальовану невисокий посуд, залити чистою водою на 2 см вище зерен, накрити негерметичною кришкою, наприклад, тарілкою (щоб залишити можливість дихати). Залишити на 12 годин для набухання.
Попередньо замочіть насінняяк при пророщуванні в банку. Розкладіть зерна тонким шаром на тарілку та накрийте марлею. Потім промивайте 2 рази на день насіння через сито або друшляк і знову розкладайте на тарілку і накривайте марлею.Вирощування проростків у тарілці
- непротруєні насіння;
- дрібна тарілка;
- марля.
Dec 21, 2020
Перший і найпростіший варіант – проростити насіння у марлі, бинтику, ватці, ватному диску або кубику мінеральної вати. Рясно змочіть бинтик/ватний диск водою (бажано відстояної та кімнатної температури). Відіжміть надлишки води, але не сильно.