Бувають ситуації, що холодця приготовлено дуже багато і з'їсти його неможливо в межах терміну придатності. Тоді холодець краще заморозити. Для цього ємність із колодцем закривають кришкою і, для виключення поглинання сторонніх запахів морозилки, загортають у кілька шарів харчової плівки
Холодець знову застигне, стане желеподібним, збереже первісний смак та аромат. Зберігати заморожений холодець можна 4 місяці при -18 градусах. Після розморожування та відновлення холодець можна зберігати 2 доби у холодильнику при +3 -+5 градусах.
Зберігати блюдо потрібно в скляному або керамічному посуді з щільно закритою кришкою, далеко від продуктів з різкими запахами. Холодець можна заморозити та краще це робити за допомогою шокової заморозки. Термін зберігання у такому варіанті до 2-3 місяців.