Принцип роботи полягає в нагріванні парою фруктів (ягід, овочів) і відокремленні соку за високої температури. У процесі приготування плоди віддають сік у сокоприймач. На приготування соку піде від 20 хвилин до години залежно від фруктів (ягід, овочів) і ступеня їхньої зрілості.
Як користуватися соковаркою : покрокова інструкція Налийте в основу соковарки щонайменше 2 л води і доведіть її до кипіння. Щойно вода закипить, на основу соковарки помістіть сокозбірник і бункер із фруктами/ягодами. Закрийте соковарку за допомогою кришки і залиште на повільному вогні.
Під дією нагрівального елемента вода, налита в нижню ємність соковарки, закипає. Потім пара, що утворюється, через парову трубу надходить у верхню частину пристрою і контактує із сировиною на решітці. Під дією пари волокна ягід і фруктів починають розм’якшуватися і виділяти сік.
Сік, отриманий у соковарці, не потребує додаткового кип’ятіння, що робить його набагато більш вітаміновмісним. Після розкриття банки із соком, отриманим у соковарці, можна зберігати в холодильнику цілий тиждень. Тоді як отриманий у соковижималці сік потрібно вжити протягом доби.