Що робити, якщо крем розшарувався Щойно крупинки почнуть танути, масу потрібно повільно перемішувати для рівномірного прогрівання. Збити міксером. Якщо суміш вийшла рідкою, прибрати на 30-40 хвилин в холодильник і ще раз збити.25 лют. 2023 р.
Тобто єдиний вихід тут – спробувати відновити емульсію. Ємність з кремом, що розшарувався, прогріти на водяній бані при постійному помішуванні до рідкого однорідного стану. Потім охолодити й наново збити. Готовий крем має бути абсолютно однорідним.
Згустити сметанний крем можна за допомогою різних продуктів: желатину, крохмалю, борошна, вершкового масла, сиру або вершків.
Крем «білковий» Креми для вирівнювання торта представлені одним із найпоширеніших, а саме білковим. Беремо такі інгредієнти: вершкове масло (200 г), білки від яєць (4 штуки), цукор-пісок (200 г). Приготування. Кладемо білки, відокремлені попередньо від жовтків, в каструльку або миску.
Розшарований крем можна врятувати, тому не потрібно засмучуватися і викидати приготовлену масу. Для цього потрібно: Нагріти суміш на водяній бані та добре збити. Щойно крупинки почнуть танути, масу потрібно повільно перемішувати для рівномірного прогрівання.
Рецепт для капкейків дуже простий. До речі, його можна використовувати і для просочення торта. Традиційно, як вже говорилося, крем-чіз роблять з м'яких вершкових сортів сиру, наприклад, «Маскарпоне» або «Альметте». Якщо у вас є можливість придбати сир «Маскарпоне», то приготуйте описуваний крем саме на його основі.
На каструлю ставте чашку з кремом і починаєте постійно його помішувати (можна зробити по-іншому – берете чашку з гарячою водою, на неї ставите чашку з кремом і заважаєте). Додайте масло …