Витримка гармонізує та стабілізує вино – робить ароматику різноманітнішою, а смак більш комплексним та збалансованим.
Витримка – визрівання вина у процесі зберігання з метою покращення якості. Гарне витримане сухе вино п'ється приємніше, має багатий смак та аромат. Витримка проводиться в бочках або пляшкахтриває від кількох місяців до десятків років.
Хорошими можливостями витримки мають вина, вироблені з наступних сортів винограду – шардоне (2-6 років), рислінг (2-30 років), фурмінт (3-25 років), каберне-совіньйон (4-20 років), мерло (2-10 років) , неббіоло (4-20 років), піно-нуар (2-8 років), санджовезе (2-8 років), сиру (4-16 років), кадарка (3-7 років), сапераві (3-10 років) , …