Чіабатта (від італ. ciabatta – тапочка) – італійський пшеничний хліб, що випікається з використанням закваски, дріжджів та оливкової олії. Особливістю цього хліба є хрумка скоринка і м'якоть із великою, нерівномірно розподіленою пористістю. Використовується для приготування паніні та сендвічів.
Гренки (також грінки-сухарики, крутони від фр. croûton) – загальнопоширена назва виробу з скибочок свіжого або черства хліба, обсмажені з рослинною олією на сковороді, деку або у спеціальних кухонних пристроях побутового та промислового призначення (жаркові шафи, тостери та інші).
Чіабатта (у перекладі з італ. ciabatta – тапочок, шльопанець) – це білий дріжджовий хліб з пшеничного борошна, що за формою дійсно нагадує легкий предмет взуття. Його «фірмовими» ознаками є неймовірна легкість тесту, золотиста тонка скоринка та великі дірки на розрізі.
Види хліба
- Пшеничний хліб Або так званий білий хліб. …
- Змішаний пшеничний або пшенично-житній хліб Для приготування пшенично-житнього хліба використовують пшеничне борошно – не менше 51% від загальної кількості борошна, що використовується. …
- Житній хліб …
- Життєво-пшеничний хліб