Насіння, яке використовують для домашнього розсадження, потрібно попередньо замочувати. Особливо це важливо, якщо ви зібрали його вручну з минулого врожаю або купили на ринку. Фахівці стверджують, що правильно оброблене насення краще проростає, а ще воно дає більший урожай і краще захищене від хвороб.22 бер. 2023 р.
насіння баклажанів, перцю, капусти, моркви, гарбуза і кабачків потрібно замочувати 15-20 хвилин; насіння томату, цибулі, редису, селери, салату, квасолі, гороху і бобів – 30-40 хвилин. Після необхідно насіння добре промити під водою, а потім їх треба і просушити.
У склянці води розчиніть 3 г порошку марганцю. Насіння помідорів, гороху, квасолі, редьки та кукурудзи замочують на 45 хвилин, а перець, капусту та баклажани замочують на 20 хвилин.
Насіння поміщають в марлеві мішечки й опускають в термос з водою, підігрітою до 48-50 ° С на 25 хвилин. Після цього відразу ж опускають мішечок в місткість з холодною водою на кілька хвилин. Потім насіння просушують і висівають в той же день.
Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.
В першу чергу вам потрібно занурити насіння в гарячу воду і потримати його 4-5 секунд. Потім негайно занурте його у холодну воду. Повторіть цю процедуру мінімум 5 разів. Обробка гарячою водою, а потім різка зміна температури сприяє проростанню насіння.
На ринку насіння існує досить великий вибір насіннєвого матеріалу, як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Якщо говорити про так зване …