Ідеальний спосіб – це водяна баня. Якщо тісто потрібне терміново, то господині радять помістити його на 30-40 секунд у мікрохвильову піч при режимі розморожування. Якщо такого режиму немає, то ризикувати не потрібно.
Поруч із каструлею запалити конфорки. Саму ємність з тестом підключати не потрібно, інакше, тісто просто висохне і почне підгоряти. Ще одним хорошим способом є розморожування тіста за допомогою водяної лазні, тобто на киплячу каструлю з водою, поставити ще одну і в неї покласти заморожений продукт.
Найкраще розморожувати листкове тісто у холодильнику, оскільки саме цей спосіб забезпечує більш рівномірне розморожування. Для цього листи тіста потрібно поділити і покласти кожен лист на тарілку, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник приблизно на 4 години.
При кімнатній температурі тісто розморожують по одній частині близько 5 годин, у кульках від години до двох. Вибираючи цей спосіб, дістаньте тісто з пакета і помістіть його в каструлю або миску, присипану мукою|борошном|. Накрийте рушником або кришкою, щоб запобігти провітрюванню, залишити на 5-6 годин.