Тим, хто страждає на бронхіальну астму, виразку або гастрит також не рекомендуються є багато малини. Крім того, ягоди можна їсти людям, які страждають на подагру та сечокам'яну хворобу. Також не варто вживати малину при захворюваннях нирок — ягоди створюють додаткове навантаження, бо володіють сечогінним ефектом.20 лип. 2020 р.
Небезпечне вживання малини для людей, схильних до алергій. Також малину не рекомендують людям з гастритами, виразкою, а також людям та людям, які мають проблеми з кишково-шлунковим трактом. За словами фахівців, у цих випадках малина може викликати загострення.
Корисні та лікувальні властивості Настій квіток малини вживають при гарячці і геморої, а зовнішньо – при кон'юнктивіті та для промивання обличчя при вуграх. Олійний настій квіток застосовують при дерматозі, зумовленому укусами комах. Листя малини мають протизапальні, в'яжучі, антитоксичні та кровоспинні властивості.
Здорова людина може з'їдати 400-500 г малини протягом доби; краще споживати її в першій половині дня. Побічних дій малина практично не має. Її споживання потрібно зменшити: в разі загострення хвороб ШКТ (гастриту, виразки тощо);
Малина містить багато вітаміну С, завдяки якому зміцнює імунітет, значно покращує колір обличчя, допомагає при проблемах зі шлунково-кишковим трактом. Також ягода багата на вітамін А, вітаміни групи B, РР, бета-ситостерин, тож здатна допомогти при хворобах нирок, гіпертонії та недокрів'ї.
Краще відмовитися від малини в разі загострення хвороб шлунково-кишкового тракту — гастриту і виразки — або проблем з нирками: ягода може їх надмірно навантажувати, оскільки є сечогінною. Крім того, малина є сильним алергеном. Якщо у вас вже є алергія на інші ягоди, наприклад, полуницю, будьте обережні з малиною теж.
При захворюванні нирок також не можна їсти багаті жирами субпродукти, отримані з тваринної сировини. До них відносяться: печінка, нирки, ліверна ковбаса.