Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку та залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається при контакті з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть краплинки риб'ячого жиру.15-Dec-2021
Наберіть трохи ікри у чайну ложку і залийте перекисом. Справжня ікра дасть білі пластівці, а імітація або вступить у реакцію, або розчиниться, залишивши лише крапельки жиру. Ці прості способи допоможуть безпомилково визначити, справжня у вас ікра чи підробка.
Найпростіший і найефективніший спосіб вибрати якісний продукт – попередня дегустація. Якщо немає неприємного запаху або присмаку, а всі ікринки акуратні, рівні, не тьмяні, не білі і лопаються в роті – це дійсно якісний делікатес.
Желатинова відрізняється за такими параметрами. У гарячій воді желатинові ікринки тануть, а натуральні залишаються цілими. Запах продукту різкіший, ніж має бути у хорошій справжній ікри.