Актуальні поради Українцям Як визначається харчова цінність готових до вживання страв?

Як визначається харчова цінність готових до вживання страв?

Як проводиться розрахунок харчової та енергетичної цінності страв? Розрахунок енергетичної цінності продукції проводиться шляхом визначення кількості Ккал кожного показника: вуглеводів, білків, жирів і кислот на 100 гр. або 100 мл на цілу упаковку: вуглеводи (1 гр.) Aug 3, 2017

Енергетичну цінність страви визначають, множачи кількість засвоюваних білків, жирів і вуглеводів на відповідні коефіцієнти енергетичної цінності, що дорівнюють для білків – 4; для жирів – 9; для вуглеводів – 3,8 ккал/г. ЕЦ = Б(Ку)*4+Ж(Ку)*9+У(Ку)*3,8 (4), Де ЕЦ – енергетична цінність.

Вміст БЖУ представлено в грамах, а калорійність – у ккал і кДж (1 ккал = 4,1868 кДж). Калорійність їжі розраховують за допомогою її спалювання в калориметрі.

Для страв у блоці Харчова цінність автоматично виводиться інформація про кількість білків, жирів і вуглеводів у товарах, що входять до складу страви, а також їхню калорійність до і після приготування цієї страви.

Related Post