Не слід перевантажувати відділення морозильної камери продуктами. Вони повинні лежати вільно, надаючи можливість циркуляції повітря. Найзручніше фасувати вироби, що заморожуються, невеликими порціями, щоб потім можна було дістати необхідну кількість продукту, не розморожуючи при цьому його цілком.
Відсортуйте продукти Якщо у вас велика морозилка, то найпростіше виділити кожен контейнер під певну їжу: один для м'яса, інший для риби, ще один для грибів, та й найнижчий зі стратегічним запасом заморожених супів та інших готових страв.
Використання звичайних поліетиленових пакетів або харчової плівки теж не варіант, матеріал кришиться від холоду. Пакети повинні бути щільними, а краще застосовувати контейнери з кришками, що добре прилягають. Це стосується і рідин, які, до речі, розширюються, тому залишаємо невеликий запас обсягу в тарі.
Робота морозильника або морозильної камери перемикається в режим "Заморожування" або "Зберігання" натисканням вимикача. Режим "Заморожування" рекомендується включати заздалегідь, не менше ніж за 24 години до завантаження. Через 24 години після завантаження продуктів вимикач слід встановити на режим "Зберігання".