Якщо в блакитному сирі видніються яскраві плями червоної або чорної плісняви, значить, такий сир зіпсований і їсти його в жодному разі не можна. Крім цвілі також необхідно звертати увагу на колір так званого сирного тіла.
Цвіль може викликати кашель, риніт, алергічний кон’юнктивіт і бронхіальну астму, але тільки за наявності чутливості до цвілі. Вживання “заражених” продуктів може викликати слабкість, різке нездужання, головний біль, запаморочення, нудоту та блювоту.
Як дізнатися, що сир із блакитною пліснявою зіпсувався?
- Ви відчуваєте яскравий аміачний запах.
- У смаку відчувається сильна гіркота або сир дуже сильно щипає кінчик язика.
- Консистенція сиру відрізняється від тієї, яка має бути. …
- З’явилися темні калюжі або плями, а сам сир почав плакати слизом.
Вона наголосила, що особливо в цьому плані небезпечні сири рокфор, дорблю, камамбер і брі. Ці сири можуть виділяти токсичні речовини, тому їх не слід їсти дітям до п’яти років, вагітним жінкам і людям із проблемами шлунково-кишкового тракту, попереджає лікарка.