Щоб усунути зайву солоність, фету можна замочити в мінеральній воді або молоці на кілька хвилин перед подачею на стіл.
Для цього зробіть у сирі надрізи або розріжте його на 4-6 шматків. Перекладіть їх у ємність (каструлю, банку), залийте холодною кип'яченою водою або молоком, щоб сир покрився повністю і тримайте в холодильнику або прохолодному місці 3-4 години.
Це може здійснитися найлегше, якщо нарізати бринзу шматками середньої величини і викласти в ємність зі свіжою водою. Поставити на добу в холодильник, а потім можна вживати. Коли треба швидко прибрати сіль з бринзитреба закип'ятити воду, залити бринзу і через 20 хвилин її можна вживати у їжу.
До розсольних сирів належать бринза, сулугуні, адигейський. сир, чечив, фета та інші. Деякі розсольні сири є традиційними для Кавказу та Закавказзя.