Желатин – це харчова добавка, яка виходить шляхом кип'ятіння хрящів і кістково-суглобових тканин тварин. При варінні вся вода випаровується, розчин освітлюють і охолоджують, ріжуть на шматки і сушать. Склад желатину досить-таки багатий.
Харчовий желатин, залежно від якості, поділяють на І, ІІ і ІІІ сорти. Колір І і ІІ сортів від безколірного до світло-жовтого, а ІІІ — до жовтого.
Желатин для лікування суглобів Курс приймання желатину для лікування суглобів триває два тижні, протягом яких потрібно вживати щонайменше 10 грамів желатину на день. Для цього звечора приготуйте лікувальний напій: залийте дві чайні ложки желатину 1/4 стакану води або молока та дайте суміші настоятися протягом ночі.
Придбавши желатин, уважно читайте поради на упаковці. Одну упаковку желатину (15−25 г) замочіть у 50 мл холодної води та залиште мінімум на 1 годину для набухання, помішуйте кожні 10−15 хвилин. Займіться підготовкою інших компонентів для желе.
Процедура досить проста та швидка: Висипте потрібну кількість желатину в тарілку або чашку, залийте невеликою кількістю води та відкладіть на 5-10 хвилин. За цей час він стане м'яким. Тепер влийте в тарілку необхідну кількість окропу та заважайте до повного розчинення речовини.
Як загустити холодець желатином Перед тим, як додати желатин в холодець, замочіть його в теплій воді (100 мл води на 25 г желатину). Залиште порошок набухати 20 хвилин. Бажано замочувати холодець не в воді, а в бульйоні від холодцю.
Желатин марки П-11 – это один из видов желатина, который широко используется в пищевой промышленности. Марка П-11 означает, что этот желатин имеет стандартные пищевые характеристики …