Види та класифікація відчуттів. За відомими ще давнім грекам п'ятьом органам почуттів виділяють такі види відчуттів: зорові, слухові, смакові, нюхові, дотикові (тактильні).Oct 26, 2011
Кожен вид відчуттів має свої модальні Характеристики. Для зорових відчуттів такими можуть бути колірний тон, світла, насиченість; для слухових – висота тону, тембр, гучність; для тактильних – твердість, шорсткість тощо. буд. Інтенсивність – класична кількісна характеристика відчуттів.
За кількістю органів чуття розрізняють п'ять основних видів відчуттів: нюх, смак, дотик, зір та слух. За суб'єктивною помітністю (за модальністю) відчуттів виділяють зорові, слухові, вестибулярні, дотичні, нюхові, смакові, рухові (м'язові), больові та вісцеральні відчуття.
Поділяються на два виду: контактні (об'єкт діє безпосередньо на рецептори: смакові та дотичні) та дистантні (об'єкт знаходиться на відстані від рецепторів: слухові, зорові). Пропріоцептивні відчуття. Сигналізують про становище нашого тіла у просторі та русі, яке воно здійснює.