Перші кондитери з'явилися в Стародавньому Єгипті: вони варили цукерки з меду та фініків, а також фіги та мигдалю. У Стародавньому Римі в найсуворішій таємниці тримався рецепт цукерок з горіхів, макових зерен, меду та кунжуту, а в Стародавній Русі цукерки готували з кленового сиропу, патоки та меду.Jul 20, 2013
Перші цукерки у тому розумінні, в якому ми знаємо їх сьогодні, приготував Плессі Пралін у 1671 році. Для маркіза він подав шоколадні цукерки з начинкою з|із| тертих горіхів, які назвав «пралине». З вирощуванням та переробкою цукрової тростини вартість цукру почала знижуватися.
Перші цукерки з'явились у Європі Цукерки у більш звичному для нас вигляді з'явились в Італії у XVI столітті. Кондитери цієї європейської країни розплавляли кусковий цукор на вогні, змішували отриману масу з фруктовими та ягідними сиропами та розливали у різні форми.
Термін «цукерка» латинською означає «зроблене зілля». Перші шоколадні сучасні цукерки були винайдені випадково. У Брюсселі аптекар Джоном Нойхаузом (John Neuhaus) у 1857 році намагався. винайти засіб проти бронхіту, а випадково вийшов продукт, який зараз ми знаємо як шоколадні цукерки.