Швидкий, теж правильний – покладіть заморожений стейк в упаковці у крижану воду. Для розморожування знадобиться 2 години і весь цей час вода має бути дуже холодною, змінюйте її за необхідності. Після повного розморожування розкриваємо вакуумне пакування і даємо м'ясу подихати.
Отже, для того, щоб швидко розморозити крижаний стейк, потрібно в одну каструлю покласти м'ясо, але в неї зверху поставити другу каструлю. У верхню каструлю (та, що без м'яса) налийте теплої води. Через 5-10 хвилин м'ясо помітно відтає.
Розморожувати м'ясо в мікрохвильовій печі Для цього шматок яловичини, свинини або птиці опускають у ємність, накривають тарілкою та ставлять у мікрохвильову пекти на 3 хвилини в режимі розморожування. Потім шматочок перевертають і знову відправляють на 3 хвилини. Процес повторюють кілька разів. На це йде 15-30 хвилин.
Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.