Китай Археологічні дослідження в Китаї дозволяють зробити висновок, що палички для їжі, які в Китаї називають Куайцзи (кит. 筷子, піньінь kuàizi) з'явилися в епоху Шан (близько 3 тисяч років тому).
Хасі чи хаші – так називалися палички для суші, Якими могли користуватися лише високопосадовці. Залежно від статусу власника вони виготовлялися зі слонової кістки, металу або порцеляни, прикрашалися золотом, сріблом та коштовним камінням.
Є й прості дерев'яні палички – Варібасі. Це одноразова варіація. Багаторазові вироби можна назвати "нурібасі".
Сучасні китайці все частіше користуються пластиковими та металевими паличками, а дерев'яні бувають або одноразовими, або «парадними», вони зазвичай використовуються у дні тих чи інших урочистостей. Китайські палички трохи тонше, ніж японські чи корейські, їхня довжина становить приблизно 20-25 см.