Тому для нейтралізації прянощів у більшості своїх страв вони використовують лимонну кислоту, оцет або навіть кетчуп. Одна ложка може створити справжнє диво і зробити смак збалансованим. Він та інші підсолоджувачі додають інший відтінок смаку, який може нейтралізувати прянощі.Oct 14, 2018
На думку фахівців, найкраще нейтралізує пекучість білок казеїн. Тому в критичній ситуації потрібно пити йогурт і молоко, їсти сметану або морозиво. Усі вони багаті на казеїн.
Найкраще для цієї мети підходять жирне молоко, йогурт і морозиво. Це пов’язано з тим, що капсаїцин також може реагувати з жиром, тому він зникне з рота ще швидше.
Пекучі олії можна нейтралізувати за допомогою гідрокарбонату натрію. Зробіть кашку з соди і води, нанесіть на уражені ділянки шкіри, дайте підсохнути і ретельно змийте. Ще варіант – змішати соду з рідким милом. Отриманою пастою натріть руки, потім змийте її оцтом і сполосніть водою.