Якщо топлене масло придбало неприємний запах, покладіть у нього кілька нарізаних сирих морквин. Прогорклая вершкове масло потрібно залити холодною водою, додати чайною ложкою питної соди і ретельно розмішати. Зливши воду, додати склянку молока на кожен кілограм олії та перетопити.Jan 21, 2009
Вершкове масло з прогірклим або гіркуватим присмаком можна злегка «підправити». Для цього потрібно покласти вершкове масло на сковороду, розтопити його, додати нарізану кружальцями моркву. Коли масло розтопиться, злегка прогрійте його. Після вогонь потрібно вимкнути, а моркву з олії прибрати.
Що робити, якщо гхі пригоріло? Якщо у процесі приготування гі підгоріло і вийшло темним – це не означає, що воно зіпсоване. Зніміть масло з вогню, дайте йому охолонути, а потім спробуйте на смак. Якщо воно пригоріло лише злегка, його все ще можна використовувати — воно надасть більш вираженого карамельного смаку.
Прогірке вершкове масло залийте холодною водою з чайною ложкою питної соди, потім злийте воду, додайте склянку молока і перетопіть масло. Можна при перетоплюванні покласти в масло скибочка хліба і тримати його до тих пір, поки він не стане золотистим. Хліб вбере неприємний запах олії.