Актуальні поради Українцям Як робиться сир Чечіл?

Як робиться сир Чечіл?

Для приготування спочатку в скисло молоко (кислотністю 45 – 50 ° T для коров'ячого і 100-110 ° T для овечого) додається сичужний фермент або пепсин, суміш витримують протягом 5-10 хв при температурі 38-40 ° C, а як тільки утворюється потік – масу при помішуванні нагрівають до 48-54 °C.

Від сиру Сулугуні Чечіл відрізняється збільшеною шаруватістю та більш вираженим кисломолочним смаком. Різновидів Чечіла безліч: крім традиційної «кіски», його випускають у вигляді спагетті, мотузок, соломки, локшини, клубків.

Назва «Чечив» з вірменської мови перекладається дослівно перекладається як «заплутаний», що точно відображає його головну особливість – форму. З витягнутих сирних ниток формується тугий джгут і пасе кіска. Буває цей сир і в більш простих інтерпретаціях – у вигляді соломки або скручений у клубок.

Related Post

Як переглянути історію віддалених дзвінків?Як переглянути історію віддалених дзвінків?

Безкоштовно скачайте та встановіть Android Data Recovery на ПК з Windows чи Mac. Потім запустіть це програмне забезпечення для відновлення історії журналів дзвінків. Використовуйте блискавичний кабель USB для підключення Android

Чи можна не залишати рецепт в аптеціЧи можна не залишати рецепт в аптеці

Із 1 квітня 2023 року усі рецептурні препарати в аптеці можна буде отримати лише за електронним або паперовим рецептом, нагадує МОЗ. Рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів,