Якщо кокос не надто твердий, просто проведіть ложкою, столовим ножем або викруткою між м’якоттю і шкаралупою. Намагайтеся проштовхнути інструмент якомога глибше, щоб відокремити м’якоть одним великим шматком. Від більш твердих плодів зручніше обережно відрізати невеликі частини гострим ножем.
Свіжа м’якоть кокоса в сирому вигляді особливо смачна як снек. Її також можна натерти на тертці та додавати у фруктові салати, десерти або ситні страви.
Як їсти кокос Соковиту м’якоть і молоко кокоса можна використовувати в приготуванні випічки, салатів, десертів, напоїв, соусів і супів. Дрібно нарізану або натерту м’якоть можна зберігати в морозильній камері, попередньо збризнувши її кокосовим молоком. Також вона добре поєднується з м’ясом курки та рибою.