"Маотай" – це підвид традиційного китайського міцного алкогольного напою байцзі (40-60 градусів) з зерна різних злакових культур, включаючи сорго, рис, гаолян. Саме байцзі китайці найчастіше п'ють за обідом або вечерею, крім того, довгі десятиліття цей напій обирали при проведенні банкетів та інших офіційних заходів.28 бер. 2018 р.
Разом з тим ризик проблем зі здоров'ям знижується тільки при повному припиненні вживання спиртного. Алкогольна культура Китаю різноманітна, в країні п'ють як пиво і вино, так і різновиди міцного алкоголю байцзю, близького до горілки.
Стабільна версія була перевірена 21 вересня 2021. Маотай (кит. 茅台酒) — китайський алкогольний напій. Називається так на честь містечка Маотай в провінції Гуйчжоу, де його виробляють.
Найпоширеніший напій у Китаї – зелений чай, який п'ють дуже гарячим і майже без цукру. Налічується величезна кількість сортів зеленого чаю, вирощуваних в різних провінціях, кожен з яких володіє особливим кольоровим набором і ароматом. Чорний чай п'ють тільки національні меншини.
Основним заняттям давніх китайців було землеробство. В Китаї вирощували просо, пшеницю, сорго, рис, пізніше ячмінь, боби, коноплі, гарбуз, редьку, цибулю, огірки.
Найпоширеніший напій у Китаї – зелений чай, який п'ють дуже гарячим і майже без цукру. Налічується величезна кількість сортів зеленого чаю, вирощуваних в різних провінціях, кожен з яких володіє особливим кольоровим набором і ароматом. Чорний чай п'ють тільки національні меншини.
Маотай у Китаї називають напоєм дипломатів, міцна рисова горілка добре відома у світі та вважається національною китайською гордістю.