Закип'ятити воду в каструлі і додати промитий рис, сіль. Закрити кришкою та готувати на повільному вогні протягом 20 хвилин. Зняти з вогню та тримати під кришкою ще 5 хвилин.
Пропареним називається Мал, що пройшов додаткову технологічну обробку перед лущенням Його спочатку замочують у воді, потім при низькому тиску обробляють гарячою парою і просушують. Під час цієї процедури 80% корисних речовин із лушпиння проникають углиб зерна, підвищуючи його цінність.
30 хвилин Час варіння пропареного рису – 25-30 хвилин. Як уже зазначалося вище, переварити його складно, але все-таки варто дотримуватися рекомендованого часу, щоб не перетворити Мал в марний продукт.
Процес пропарювання надає рисовим зернам переваги під час приготування. Пропарений Мал не злипається, яке золотистий колір зникає у процесі приготування – весь Мал вийдуть білим і завжди розсипчастим. Пропарений Мал важко переварити, він завжди буде розсипчастим та м'яким.