Спочатку потрібно готувати курку кілька годин при температурі в 100 градусів, потім дістати з духовки і дати постояти їй хвилин 30. Після чого курку ставлять в розігріту до 200-220 градусів духовку на 10-12 хвилин, щоб отримати ідеальну золотисту скориночку.
Розігрійте духову шафу до температури 180-200 градусів. Час приготування потрібно визначати залежно від розміру птиці. Орієнтовно на птаха середнього розміру вам знадобиться одна година. За 15 хвилин до готовності розгорніть страву, щоб отримати апетитну золотисту скоринку.
– Щоб курка вийшла ароматною і соковитою, замочіть її в розсолі. Візьміть 50 г солі і розведіть в 2 л води. Помістіть сюди курку і відправте в холодильник на ніч. Потім злийте розсіл, промийте курку звичайною водою і обсушіть паперовим рушником.
Зав'язуємо рукав з обох боків, а потім перекладаємо у форму для випікання. Готуємо м'ясо за температури 200 градусів упродовж 50-60 хвилин. Після цього курку можна подавати до столу. Смачного!
Розігріти духовку на 200°. Курку покласти на застелену фольгою форму. На дно форми налити трохи води, щоб м'ясо добре пропеклося. Випікати курку 1 годину при 200°.
Температуру опустити до 220°, запікання курки в духовці триватиме орієнтовно 40 хв. Потім приберіть фольгу та продовжуйте запікати страву ще протягом 20-30 хв. Час від часу перевіряйте зубочисткою ступінь готовності — сік має бути прозорим. За необхідності продовжіть час запікання.