Макаронні вироби засипати в киплячу підсолену воду або бульйон. Довести до кипіння та варити на слабкому вогні 4-5 хвилин, помішуючи перші 2-3 хвилини. Після приготування промити водою. Масло та спеції додати за смаком.
ВИКОРИСТОВУЙТЕ БАГАТО ВОДИ Для того щоб спагеті рівномірно зварилися і не злиплися, використовуйте достатню кількість води. Я пропоную скористатися наступною пропорцією: на 100 г спагеті використовувати 1 літр води і 10 г солі. Цей спосіб вже неодноразово перевірений і довів свою ефективність.
Коли правильно солити воду для пасти? Виявляється, відповідь на це питання не є однозначною. Ідеальний час для соління води – це коли вона закипає, безпосередньо перед тим, як засипати макарони, – каже Боні.
Просто понюхайте готові макарони, якщо вони мають дивний запах, який відштовхує, краще продукт викинути. На те, що спагеті зіпсувалися, також вказує темний колір та той факт, що вони стали липкими на дотик. Читайте також: Хочете приготувати смачні спагеті — не ламайте їх перед варінням
Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, яких дуже важливо дотримуватися. Якщо ви варите макарони на плиті, то розраховувати потрібно, що на 100 грам виробу вам знадобиться 1 літр води. Спочатку потрібно поставити воду на вогонь, додати сіль і почекати, поки вона закипить.
Для приготування солодких молочних макаронів на молоці вам знадобляться такі інгредієнти: 1. Молоко – 600 мл. 2. Макаронні вироби – 150 г. 3. Вода – 500 мл. 4. Вершкове масло – 40 г. 5. Цукор – 20 г. 6. Сіль – 2 г. Читайте такожПіца на сковороді: простий рецепт улюблених ласощівУ підсолений …