Підходить для шашлику.ошийок»- М'ясо, розташоване вздовж хребта на шиї. Підходить і смуга вздовж хребта на спині, успішно вийде також корейка.
Воно має бути пружним, не повинно бути м'яким і водянистим — якщо так, це говорить про те, що м'ясо неодноразово заморожували і розморожували. Волокна не повинні розвалюватися: якщо побачите таке, це ознака того, що м'ясо несвіже. Вік тварини можна визначити за кольором жиру.
Якщо говорити про свинину, то шийка, найсоковитіша частина, краще всього підійде для шашлику, багаття – для запікання, окіст – на фарш, а лопатка – для гасіння. З яловичиною справа наступна: вирізка підходить для смаження, а ще для тартару та карпаччо, грудинка – для гасіння та варіння, окіст – на фарш.