Вимиті гриби слід подрібнити та помістити в каструлю, заливши холодною водою. Потім каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння, після чого потрібно зняти пінку, що утворилася, і зменшити вогонь. Після закипання гриби необхідно варити від 30 до 90 хвилин (залежно від виду грибів).Feb 17, 2022
Після замочування гриби (як для супу, так для смаження та гасіння) варити потрібно 1,5 – 2 години, щоб вони стали м'якими та смачними. Готовність грибів легко визначити, піднявши каструлю за обидві ручки: якщо гриби опустилися вниз, на дно вони готові.
Сушені печериці використовують для приготування супів, гарячих м'ясних та овочевих страв, додають у соуси та маринади. Гриби гармонійно поєднуються з яйцями, сиром, оливками, їх можна, можливо додавати в начинку для пирогів, піци, страви з м'яса птиці та дичини.
Використати сушені гриби можна попередньо замочивши їх у теплій воді приблизно на 20 хвилин. Замість 200-300 грамів свіжих грибів, вказаних у рецепті, можна використовувати 30 грамів сушених. Сухі гриби підходять для грибних соусів та супів, страв з дичиною.