Перед вживанням, бринзу можна промити в чистій холодній воді, щоб прибрати зайву сіль.
Молоко і молочні продукти добре збалансують смак занадто солоної страви. Таку їжу можна протушкувати в сметані або вершках, якщо це доречно в страві. Добре вбирає сіль петрушка, шпинат і інша зелень. Надлишок солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю зі страви.
Якщо пересолену основну страву вже не можна врятувати, то подайте страву з кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами. В результаті усе разом вийде більш гармонійним на смак. Також до пересоленої страви можна додати ігристе вино або шампанське. Вони нейтралізують солоний смак.
Найпростіший спосіб – додати трохи води. Однак це може зіпсувати смак страви. У майже готовий суп необхідно покласти більше овочів або круп – у процесі приготування вони вберуть у себе зайву сіль. Другий варіант – взяти жменьку рису, загорнути в бавовняну тканину або марлю, зав'язати та опустити в суп.
У пересолений суп можна покласти кілька подрібнених картоплин або всипати 100-150 г рису – ці складники поглинуть зайву сіль. Якщо за рецептом ці інгредієнти не входять у страву, то покладіть картоплю цілою, щоб потім її можна було легко вийняти.
Існує декілька способів: У пересолений фарш можна додати зовсім трохи відвареного рису та приготувати тефтелі. Водночас крупу солити вже не потрібно. Також можна збільшити кількість фаршу та перемішати його з пересоленою частиною. Деякі господині радять додати у фарш картоплю, капусту чи хліб.
1 Як прибрати сіль із бринзи? 2 Як освіжити бринзу? 3 Як прибрати зайву сіль із домашнього сиру? 4 Як правильно їсти бринзу? 5 У чому різниця між фетою та бринзою? 6 Чий сир бринза? 7 Чому Бринза …