Найчистіша риба щодо паразитів – це осетрові. Хоча й у них спостерігаються певні захворювання, які спричиняються мікробами або найпростішими організмами. Чиста в них і ікра.
Без обмежень – тріска, пікша, минтай, навага, сайда, хек, хокі, сіг, муксун, омуль, чир, камбала, усі лососеві, оселедець, кілька, анчоус, сардини, креветки, кальмари (крім гігантського) та інші морепродукти. Безпечна вся аквакультурна риба.
Морська риба і морепродукти з низьким вмістом ртуті відносяться до категорії “відмінний вибір”. Ця категорія охоплює такі види риб і морепродуктів: креветки, минтай, лосось, консервований тунець, тилапія, сом, тріска. Риба категорії “гарний вибір” рекомендована до вживання не більше 1 разу на тиждень.