При надмірному вживанні будь-якого продукту, зокрема замінника цукру, шкода очевидна. В даному випадку може порушитись мікрофлора кишечника, кислотна рівновага крові, виробитись толерантність до глюкози, а це є передумовою до діабету.
Експерт вважає, що синтетичні (ненатуральні) цукрозамінники однозначно шкідливі. Вони порушують мікрофлору кишечника, кислотну рівновагу крові та провокують запалення. До них входить аспартам (сукралоза), ксиліт, сорбіт.
Мінуси: створює відчуття голоду, має канцерогенні властивості, при тривалому вживанні значно знижує захисні властивості організму. цукрозамінник Цикламат: виробляється на основі бензолу, з чого випливає неприємний смак цього підсолоджувача, не засвоюється організмом.
Насамперед варто сказати, що цукрозамінник не корисніше цукру. Цукрозамінники використовуються як альтернатива звичайному цукру для хворих на цукровий діабет: вони повільніше розпадаються, тому не відбувається різкого стрибка глюкози в крові.