Справа в тому що отруйні речовини гриба здатні при нагріванні розчинятися у воді. Тому рядки звичайні, сироїжки пекуча і ламкі, хвилі рожеві, грузді жовті і чорні спочатку варять. Для цього слід довести велику кількість води до кипіння, посолити (1 ст. л.).
Скільки варити білі гриби
- для смаження – Від 20 до 30 хвилин;
- для заморожування – 15–20 хвилин;
- для засолювання – 30-40 хвилин;
- для маринування – 30-40 хвилин;
- для супу – 30-40 хвилин.
11 липня 2020
Хоча прийнято вважати, що білі гриби не вбирають шкідливих речовин, це міф. Тому що б ви не готували, попередньо білі гриби краще відварити, щоб максимально очистити їх від токсинів та убезпечити себе від отруєння.
Як не отруїтися грибами
- Перед приготуванням гриби слід проварити; вони повинні прокипіти не менше півгодини, а то й більше. …
- Напівїстівні гриби (піддубники, рядовки, зелені, зморшки) важчі в перетравленні, тому, щоб вони нормально засвоїлися організмом, їх потрібно досить довго та інтенсивно відварювати.