Шоколадний фондан (Фр. fondant au chocolat «який тане шоколад») – популярна французька десертна страва, кекс з шоколадного бісквітного тіста. Його особливістю є тверда хрустка оболонка та рідка серцевина.
Фондан Вид шоколадного тістечка з твердою скоринкою та м'якою начинкою.
За методикою приготування десерти поділяються на:
- Сирі – наприклад, цілісні фрукти та фруктові салати.
- Запечений – торти, суфле, капкейки, вафлі, пироги.
- Смажені – млинці, омлети,
- Запечені – запіканки з кашею (рисом чи пастою)
- Заморожені – морозиво, заморожені ягоди
- Рідкі компоти, соки, десертні вина.
Nov 1, 2019
Залежно від використовуваних інгредієнтів, всі види кондитерських виробів поділяються на дві основні групи: цукристі (шоколад, мармелад, карамель, цукерки, халва, драже) та борошняні (печиво, пряники, торти, кекси, вафлі, тістечка).