Як є сальтисон

Сальтисон – це незвичайний ковбасний виріб, до складу якого входять свинячі тельбухи (серце, нирки, язик, легені, печінка). Зельц традиційно готується зі свинячої голови (з додаванням шпику), а блюдо поміщається в натуральну оболонку – свинячий шлунок.1 квіт. 2023 р.

Сальтисон 3-4 кг свиняча голова варити 2,5 години на малому вогні із спеціями, сіллю і цибулиною, в нарізане м'ясо додати часник і спеції при потребі за смаком. Під гніт на 12 годин.

Дно бритванки викласти дубовими або вишневими прутиками, налити 200-500 мл води, додати кілька горошин перцю для аромату. Викласти начинений сальтисон, поштрикати його голкою у декількох місцях, щоб не тріс, і випікати 2-2,5 години при температурі 150 градусів.

Кладемо в каструлю почищену моркву і дві цибулини. Додаємо в каструлю лавровий лист, перець, прованські трави і сіль. Варимо наш зельц на самому маленькому вогні 4 години.

Спосіб приготування Окремо нарізали м'ясо та сало додаючи сіль та часник, а також, у більш сучасні роки, чорний перець. Потім такою м'ясною сумішшю начиняли кендюх, його зашивали та варили дві годин. Після завершення варки його обсмажували з обох боків до ледь або добре помітної золотистої скоринки.

Ке́ндюх — українська національна страва зі шлунку тварини (переважно свинячого), начиненого м'ясом і незначною кількістю сала або взагалі без нього. Інші назви — ко́вбик, сальтисо́н.





Сальтісон “зельц” зі свинячої рульки – це ситне і апетитне закусочна страва, яка стане для вас відмінною альтернативою магазинної ковбаси. На відміну від магазинної м’ясної продукції, така закуска містить тільки натуральні інгредієнти. Приготуйте сальтисон і подайте його до сніданку в поєднанні …

Related Post

Як нараховується плата за полив?Як нараховується плата за полив?

Поливну площу визначають виходячи з площі земельної ділянки, не зайнятої житловим будинком і надвірними будівлями згідно з даними ЄДРН. Розрахунок підсумкової суми оплати проводиться таким чином: 15 куб. м множиться