Наріжте субпродукт невеликими шматочками. Приправте спеціями до смаку і залиште на 15–30 хвилин або одразу ж викладіть у чашу пароварки. Залийте в апарат воду і готуйте свиняче серце приблизно 2 години. Соліть наприкінці процесу.Jun 16, 2020
На великому вогні доведіть до кипіння. Зніміть піну з поверхні, зменште вогонь до мінімального та варіть під кришкою півгодини. Після цього видаліть рідину, знову залийте воду і продовжуйте готувати. Варіть яловиче серце ще 1,5-2 години або довше, за цей час ще двічі-тричі змініть воду в каструлі.
Скільки варити свинячу легеню Час приготування залежить від вибраного способу і становить від 20 хвилин до 1,5-2 годин. Найшвидше легке звариться у скороварці. Для прискорення процесу можна нарізати його середніми шматочками, але не дрібнити.
Ялов'яче серце слід розрізати на дві частини та вимочити 2 – 3 години у холодній воді. Свиняче серце перед відварюванням не вимочують. Серце – це м'яз, тому структура субпродукту дуже щільна і пружна, але не жорстка. Тим не менш, вариться будь-яке серце доволі довго.