Рецепт чайного гриба з нуля або первинна ферментація
- Заваріть міцний чай: 0,5 л води додайте 5-6 ч. л. заварки та 5–7 ст. л. цукровий пісок. …
- Процідіть напій та остудіть.
- Перелийте його у велику ємність, накрийте її шматком марлі або бавовняної тканини та зберігайте при температурі 20–23 °С.
11-Sept-2020
2 чайні ложки чаю заваріть у літрі води. Який чай: зелений або чорний – вибирайте виходячи з того, в якому ріс дорослий гриб. У чай додайте 3-5 ложок цукру та ретельно розміщуйте. Остудіть заварку і процідіть, перелийте в ємність для вирощування, підійде трилітрова банка
Гриб заливають міцним чаєм із водою (на 3 літри напою у скляній тарі), додають цукор приблизно 3 – 4 ст. ложки. У відфільтрованому та підсолодженому чайному розчині він і «плаває». Гриб виділяє у розчин продукти своєї життєдіяльності, насичуючи її органічними кислотами, ферментами, вітамінами С та групи В.