Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди. Шпинат добре поєднується з м'ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів та піци, смузі та соки.
Шпинат, часник, перець, сіль і трохи рослинної олії – ось все, що знадобиться для шикарної другої страви. Нарізаємо часник тонкими пластинками, засмажуємо в олії. Викладаємо промите листя шпинату, чекаємо на хвилинку і перемішуємо вперше. Взагалі, краще перемішувати кожну хвилину.
Вони здатні викликати гельмінтоз та аскаридоз. Саме тому дуже важлива обробка зелені: рослини слід промивати проточною водою чи навіть обдавати окропом, якщо їх вживатиме в їжу дитина. "Не треба їсти зелень величезними пучками, найкраще дослухатися свого організму, якщо він налаштований.