Опис Шапка 3-8(10-12) см у діаметрі, напівсферична, потім опукло- або плоскорозпростерта, з тупим краєм, каштанова або жовтуватокоричнювата, гола, клейка. Шкірка знімається дуже легко. Пори спочатку білуваті, з віком жовтіють, кутасто-округлі.
Маслюк (Suillus) — рід базидіомікотових грибів родини маслюкові (Suillaceae). Свою назву отримав через маслянисті, слизькі на дотик шапинки. Характерними ознаками, що відрізняють більшість видів маслюків від інших болетових, є клейка шапинка.
Сезон збору маслюків починається наприкінці червня і закінчується у жовтні.
Складки, на яких утворюються спори, називають гіменофор. У печериці гіменофор пластинчастий , а у маслюка, білого гриба – трубчастий. Гіменофор грибів, наповнений спорами.
Маслюки – смачні гриби серпня, які густо ростуть у багатьох українських лісах. Збирати ці гриби можна з середини серпня і до перших заморозків. Ці гриби смачні в будь-якому вигляді, але найчастіше маслюки маринують на зиму.
Маслюк (Suillus) — рід базидіомікотових грибів родини маслюкові (Suillaceae). Свою назву отримав через маслянисті, слизькі на дотик шапинки. Характерними ознаками, що відрізняють більшість видів маслюків від інших болетових, є клейка шапинка. Через особливості морфології, …