Як «розбудити» активні дріжджі Щоб сухі дріжджі активувати, необхідно налити в ємність потрібну кількість теплої води або молока. Важливо «розбудити» дріжджі, а не заварити! Температура рідини повинна бути в межах 35-42 °С. До рідини треба додати кілька чайних ложок цукру, які стануть для дріжджів своєрідною поживою.4 квіт. 2022 р.
Взаємозамінність сухих і свіжих: для пишного й повітряного тіста: 1 г сухих активних дріжджів = 2,5 г живих пресованих; 1 г швидкодіючих = 3 г «живих». Зазвичай пачки сухих дріжджів фасують по 7 або 11 г, тоді беремо відповідно 25-30 г і 40-50 г свіжих.
Якщо у сухих дріжджів термін придатності досить великий, то свіжі дріжджі мають досить обмежений термін придатності і в разі, якщо ви будете використовувати старі дріжджі, тісто не підніметься. Крім того, дріжджове тісто не підніметься, якщо ви додали менше дріжджів, ніж того вимагає рецептура.
Використовуємо співвідношення 3:1: тобто, замість 20 г пресованих дріжджів додаємо 7 г сухих. 📍 Чи потрібно змінювати кількість рідини або
Як правильно користуватися дріжджами у випічці Зазвичай кількість дріжджів, яку потрібно додати в тісто, зазначена в рецепті. Але якщо в рецепті немає такої інформації – використовуйте приблизно 30-50 г дріжджів на 1 кг борошна. Також пам'ятайте, що 10 г сухих дріжджів дорівнює 30 г пресованих (живих) дріжджів.
На 0,5 л молока потрібно: 50 г дріжджів, 2 ч. л. солі, 1 ч.
Якщо ви пробували випікати на дріжджах, то, можливо, бачили в продуктовому магазині два різних варіанти: сухі дріжджі та швидкорозчинні дріжджі. Сухі дріжджі, також відомі як активні дріжджі, донедавна були найпопулярнішим видом дріжджів. Сухі дріжджі поставляються в невеликих …