У його обов`язку входить заздалегідь довідатися в організатора святкування, банкету, вечері всі деталі майбутньої трапези, а потім проінструктувати офіціантів. Зрозуміло, не всі заклади можуть запропонувати добре навчений персонал. У деяких просто немає засобів, щоб містити майстрів своєї справи.
В обов'язки офіціанта входить сервірування столу, зустріч відвідувачів, знайомство їх з меню, у разі потреби – поради у виборі страв, одержання замовлення, передача замовлень у гарячий і холодний цехи кухні, пробивання чеків на касовому апараті, доставка замовлення відвідувачу, розрахунок з ним, збір використаного …
Офіціант повинен знати меню свого закладу, технологію приготування страв, їх характеристику і ціни. Він може порекомендувати гостям відповідні до їх замовлення алкогольні напої. Кожний робочий день офіціанта – це енциклопедія психологічних контактів.
Які навички потрібні офіціантові Перш за все — це базові знання: поєднання напоїв і продуктів, щоб вміти підказати клієнтові, наприклад, яка страва підійде до білого сухого вина; етикет і правила спілкування з людьми; правила сервірування столів, подачі страв.
Термін навчання 3,5 роки.
Офіціант повинен володіти здібностями актора, дипломата, лікаря-психіатра, мати добре розвинену мову, чітку дикцію, приємні риси обличчя, гарну поставу та ходу. Він має бути ввічливим, дотепним фізично витривалим, винахідливим та люб'язним.
Які навички потрібні офіціантові. Перш за все — це базові знання: поєднання напоїв і продуктів, щоб вміти підказати клієнтові, наприклад, яка страва підійде до білого сухого …