Щоб очистити вонголе, помістіть їх у каструлю з підсоленою водою приблизно на годину, після чого воду злийте, залийте мушлі новою водою і добре перемішайте. Змініть воду, знову перемішайте і повторіть це кілька разів, поки вистачить терпіння.
Подавайте вонголе як є або з крапелькою олії та/або вичавленим лимонним соком. А з хрустким шматочком свіжого хліба буде ще смачніше! Смачного!
Венерка вонголі – Різновид молюсків, вони заховані між двома стулками раковини. У них відсутня голова і тільки одна нога, за допомогою якої вони пересуваються. Вонголе, на відміну від мідії або устриці мешкає лише у природному середовищі. У спеціально створених умовах молюски не виводяться.
Вонголе багаті на поліненасичені жирні кислоти. Страви з молюсками у складі стануть смачною альтернативою риб'ячому жиру. Омега-3 бере участь у формуванні структури клітинних мембран. Жирні кислоти сприяють зміцненню здоров'я імунної, серцево-судинної та ендокринної системи організму.