Гліцерин є одним з основних компонентів наведеного екстракту винах та показує ступінь зброджування цукрів. Не впливаючи на аромат вина, гліцерин позитивно б'є по смаку, надаючи йому м'якість.
Для того, щоб розібратися з цим питанням, у келих з найдешевшим вином треба акуратно налити грам 10 гліцерину. Акуратність при цьому потрібна приблизно така сама, як при складанні коктейлю «кривава Мері», інакше гліцерин змішається з вином. Гліцерин важче за воду і тому швидко опускається на дно келиха.
Гліцерин додають для пом'якшення горілки, дія така ж як і у цукру, оскільки він солодкий. – менше ризиків та етапів внесення гліцеринуВін рідкий його просто вносять у сортування і добре все перемішують. Нічого заздалегідь розбавляти не треба, осаду немає, додаткових фільтрацій не треба проводити.