Сучасні дослідження показали, що сірковмісні сполуки черемші чинять гіпотензивну дію (знижують артеріальний тиск).
Вбиває мікроби, нормалізує тиск Вбиває мікроби, трохи знижує тиск і рівень холестерину в крові. Випереджає черемшу за силою антимікробної дії тільки часник.
Своєю чергою, відмовитися від вживання черемші слід тим, хто страждає від холециститу, гепатиту, панкреатиту, виразки шлунка, гастриту та епілепсії. Потужна збудлива дія рослини на травлення може негативно вплинути на роботу й без того запаленого шлунка та кишківника.
Черемша – цілюща рослина, яка пом’якшує кашель, зміцнює серце і знижує кров’яний тиск, передає сербське видання “Политика”. Також продукт допомагає в боротьбі з атеросклерозом, покращує апетит і травлення, очищає кров і печінку.