Целюлоза мікрокристалічна сприяє зниженню почуття голоду та скорочення кількості споживаної їжі, прискорення транзиту їжі через ШКТ та відновлення кишкової мікрофлори, очищення організму від токсичних речовин та продуктів метаболізму. Як біологічно активна добавка до їжі при надмірній вазі.30 Nov 2020
Використання мікрокристалічної целюлози робить таблетки більш міцними, гладкими, стабільними, однорідними. Вони краще розчиняються і швидше засвоюються організмом. При цьому використання МКЦ дозволяє вивільняти лікарську речовину поступово, з контрольованою швидкістю, протягом тривалого часу.
Користь та шкода мікрокристалічної целюлози виводить токсини та шлаки сприяє зниженню ваги за рахунок зменшення кількості споживаних калорій; налагоджує метаболізм; нормалізує рівень холестерину та цукру в крові
Целюлоза – Основний структурний компонент клітинних стінок рослин, робить їх стійкими, еластичними та стійкими до зовнішніх впливів. Основним будівельним блоком целюлози є глюкоза. Мономери глюкози з'єднуються через глікозидний зв'язок (1–4).