Чим жирніше надій – тим товстіший шар вершків.
Сметана корисна і багата на пребіотики (речовини, що допомагають захищати кишківник), вітамінами B2, B3 (він же PP), B12 та аскорбінову кислоту. У сметані з жирністю від 30 % міститься лецитин, який дозволяє холестерину відкладатися на стінках судин.
Сметана 30 % жирності — основний вид сметани, яку виготовляють сквашуванням нормалізованих вершків. Сметана 36 % жирності виготовляється тільки із свіжих нормалізованих пастеризованих вершків. Сметана 50-58 % жирності — сметана-каймак з високим вмістом жиру, яка по своїй густині схожа на плавлений сир.
Але і натуральний продукт має темну сторону. Домашня сметана є надто жирною, тому може створити значне навантаження на жовчний міхур і печінку, а також призвести до збільшення ваги. У складі сметани також міститься холестерин, здатний відкладатися на судинах, блокуючи їх нормальне функціонування.
Як було зазначено, сметану з 10-15 % жирності краще вибирати людям, яким жирні продукти протипоказані. Сметана з жирністю від 20% калорійніша, але в ній більше цинку та холестерину. Вони беруть участь у синтезі тестостерону, важливого чоловічого здоров'я. Тому чоловікам краще вибирати жирну сметану.
Вона уточнила, що не варто зовсім вживати сметану людям, у яких є непереносимість молочних продуктів, або спостерігається загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, є алергія на молоко та непереносимість лактози.
Чим жирніша сметана, тим вона густіша, ніжніша, її смак більш насичений і вершковий.. Низькожирна сметана з 10-15% жирності найчастіше …