Додайте лимонну кислоту та цукор, потім процідіть через марлю і розлийте по стерилізованих банках. Герметично закатайте. Банки потрібно тримати перевернутими, доки вони не охолонуть. Законсервований нектар може зберігатись до 2 років.
Щоб продовжити термін придатності, напій краще заморозити.
- Зробити це нескладно:
- Якщо сік став каламутним, на дні ємності, в якій зберігався, з'явився осад, а на поверхні — пліснява, запах напою кислуватий, отже, він зіпсувався. Пити такий напій не можна.
- Зібрати березовий сік у сезон і законсервувати на зиму.
Березовий сік – продукт, що швидко псується, тому без заморожування або консервування заготовити його про запас не вдасться. У середньому у холодильнику свіжий сік зберігається дві доби. Для подальшого зберігання з нього можна, можливо зробити квас чи сироп – при цьому він не втратить своїх корисних властивостей.
Отвір для видобутку соку не повинен бути глибшим за 5 см. Після збору соку обов'язково заліпіть/замажте дірочку воском або мохом, навіть просто застроміть у неї березову гілочку, вона потім приживеться.