Калорійність яловичини становить близько 180 ккал на 100 г. у телятині близько 100 ккал на 100 г. жирна свинина (близько 490 ккал на 100 г), качка (до 400 ккал на 100 г).
Тому якщо ваша мета – схуднення, варто вибирати піснішу яловичину, А ось для щадного харчування більш придатна свинина. Але, крім жирності, яловичина і свинина відрізняються і різним вмістом вітамінів, ферментів, макро- та мікроелементів.
свинина Таким чином, найкалорійніше м'ясо – це свинина та баранина, далі йде яловичина, і найменш калорійне м'ясо – Кура. Курячі грудки вважаються дієтичним продуктом. Вони найлегше перетравлюються і містять мало калорій.
Рекордсменом є свинина. Вона дає 30-50 відсотків жиру. А ось, як виявилося, дієтичні індичка та курка насправді жирніше баранини: у них 22 відсотки та 18 відсотків", – підкреслив лікар.